12-12-07

HEEL EVEN PANIEK...

Dinsdag kreeg ik een e-mail van de CFI van Ostend Air College. De Piper Archer III, OO-DSD zou vanaf maandag in groot onderhoud gaan. Het toestel zou dan tijdelijk door een 'kleinere' Piper Warrior III vervangen worden. Op zich niet echt een groot probleem want ik heb genoeg ervaring op dit type... Maar die Warrior III is uitgerust met een glass cockpit van het type Avidyne Entegra. Aangezien ik mijn volledige IFR-opleiding heb voltooid op een traditionele cockpit zou de aanpassing naar een moderne glass cockpit op een héél ongelegen moment komen. Het is een totaal andere vorm van data interpreteren. Met als gevolg dat het examen, nu vlak voor de deur, eveneens zou gebeuren op die Piper Warrior III waarmee ik niet ben vertrouwd.

avidyneentegra

foto: Tim de Meijer

Gelukkig kreeg ik deze morgen een telefoontje van de planning van OAC. Ze kon me melden dat de OO-DSD speciaal voor mij een week langer beschikbaar zou zijn om de 2 trips en het examen IFR af te leggen. Er zijn volgende week ook instructeurs beschikbaar, rest mij nog om ervoor te zorgen dat ik volgende week voldoende vrijaf kan krijgen van mijn werkgever. En daar ga ik vandaag proberen voor te zorgen.

 

10:22 Gepost door Steven | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Alternatieve vlucht Hallo leuke blog! Zin in een alternatieve vlucht, kom dan gerust eens langs op mijn blog.
Succes met dat examen!! Grtz, P

Gepost door: Peter Maes | 13-12-07

Beste,

Onlangs ben ook ik gebeten door de vlieg-microbe. Ik heb je blog eens overlezen en ja, mijn vermoedens worden bevestigd. Het is een uitdaging die mijn hartje wel kan bekoren. Je ziet er delen van de wereld (lees eerste Belgie, dan Europa). Mijn vraag gaat eigenlijk naar de financiële haalbaarheid. Wat kost dat eigenlijk allemaal? Ik heb al bedragen gehoord van +/- 6000 euro tot PPL? in hoeverre klopt dat en wat zijn de kosten om dat te 'onderhouden'??
Hoe is u dat bevallen? ik lees dat ook u nog jong bent en als beroep treinbestuurder? Dus u bent geen bankdirecteur of miljonair, maar een gewone werkende mens zoals mij?
Indien u op sommige vragen niet wil of kan antwoorden, voel u dan toch zo vrij om te antwoorden op de andere vragen. Ik kan begrijpen dat sommige vragen uw privé-omgeving kunnen raken.

Met vriendelijke groeten,
Ward Renckens
0473/119.834

Gepost door: Ward Renckens | 13-12-07

De commentaren zijn gesloten.