14-01-08

MULTI-ENGINE BIJ OSTEND AIR COLLEGE

De kogel is door de kerk. Ik heb besloten ook mijn multi-engine opleiding bij Ostend Air College (OAC) te volgen. Ik twijfelde tussen Hub'Air en OAC. Door OAC te kiezen kan ik volgende week al beginnen. Deze opleiding omvat 7 uur theorie, 8 uur briefings, 3 uur op de DA42 simulator en 8,5 uur op Diamond DA-42 (OO-TLA).

DA42

Het toestel is nieuw en heel modern. Het is uitgerust met 2 x 135pk dieselmotoren. Ook de cockpit is heel modern dankzij de Garmin G1000 'glass cockpit'. Voor mij zal dit het eerste toestel worden die ik zal besturen aan de hand van een stick ipv een yoke.  

 

DA42cockpit

 

Deze week zal ik voornamelijk gebruiken om me voor te bereiden op deze opleiding. Voornamelijk het leren werken met de Garmin G1000. Daarvoor gebruik ik een software uitbreidingspakket voor Microsoft Flight Simulator 2004. De beste manier om het vliegen met een Garmin G1000 systeem snel onder de knie te krijgen. Ondertussen heb ik ook mijn cursus 'Principles of Flight' terug van onder het stof gehaald om het vliegen met 'asymmetric  thrust' nog eens te herhalen. En nadien wordt er ook nog veronderstelt om de handleiding van het toestel eens grondig door te nemen. Werk voor de boeg maar ik kijk er echt naar uit!

foto's: Diamond Aircraft

22:17 Gepost door Steven | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

cool bakske... kijk er ok al nr uit, normaal volgende maand maar dan wel allen ng maar op de FNPT2. veel succes ermee

Gepost door: bert | 15-01-08

De commentaren zijn gesloten.