18-03-08

DIEPTEPUNT

Vorige week meldde ik nog met volle trots dat onze DA42 Twin Star terug is en we de opleiding 'Multi-Engine' (ME) kunnen hervatten. De handleiding van het vliegtuig, de checklist en de training manual werden terug uit de kast gehaald. Donderdagnamiddag kreeg ik de kans om als observer een vlucht van een medestudent te volgen. De motivatie was terug! Tot de dag nadien... ik een telefoon kreeg dat de OO-TLA een 'engine failure' kreeg tijdens een trainingsvlucht van Le Touquet naar Oostende. De leerling en de instructeur hebben de landing veilig uitgevoerd op 1 motor. Maar het toestel blijft voor een grondige analyse van de motor terug op de grond. Tot op heden liet de motorfabrikant nog geen mogelijke oorzaak van het probleem weten aan OAC. De nabije toekomst is dus een groot vraagteken. Ik beschouw dit moment als het absolute dieptepunt van mijn opleiding. Mijn laatste trainingsvlucht is ondertussen welgeteld 91 dagen geleden en de 100 dagen zullen zonder moeite worden overschreden. Onaanvaardbaar binnen een professionele opleiding. Om lijnpiloot te worden moet je een lange weg vol hindernissen en tegenslagen afleggen en er bovendien nog een fortuin voor betalen. Ik begrijp dat mensen ons soms gek verklaren.

10:07 Gepost door Steven | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

... Eigenaardig , maar toch blijf ik hopen dat we 16 april kunnen beginnen aan de MCC en dat die MCC onze laatste zorg moet zijn. Laten we hopen dat onze CEO enkele Da42's met bijhoren instructeurs uit z'n hoed tovert en ons alsnog voor de deadline kan laten gaan bij OAC.

Gepost door: Rütger | 19-03-08

Tja die DA40/42 waren misschien toch niet de betere keuze. Alhoewel ze trainen U dus wel zeer realistisch op engine and total electrical faillure! Ik heb de combinatie in levende lijven mogen ondervinden.... nog 60-90sec te gaan voordat het een basic glider was geworden. Spannende tijd voor iedereen. Succes nog!

Gepost door: Frederik | 22-03-08

Ik wou mijn beste paaswensen komen overmaken maar wat ik hier lees is echt wel balen zeg! Hopelijk wordt er snel een opleiding gevonden...

Gepost door: Carl | 24-03-08

De commentaren zijn gesloten.