26-08-08

LESSINES EN OOIDONK

Zaterdagavond heb ik na meer dan een maand terug gevlogen. Een kennis had zin om een uurtje te gaan vliegen, ik natuurlijk ook. Maar door de zware investering probeer ik mijn bankrekening niet te veel te belasten. Door de kosten te delen valt dat op zich mee. Bovendien vragen veel luchtvaartmaatschappijen tegenwoordig terug 250 vlieguren vooraleer te mogen solliciteren naar een job als piloot. Na deze vlucht heb ik 245 vlieguren bijeen gevlogen. Ik had de OO-EBU, Piper Cadet gehuurd bij Vliegclub Ursel. Het toestel waarmee ik iets meer dan 7 jaar terug voor het eerst solo het luchtruim invloog. De vlucht van zaterdag bracht ons naar Geraardsbergen, Lessines, Ronse, Gent, Deinze en terug naar Ursel. In Lessines - ten zuiden van Geraardsbergen - ligt een eoorme steengroeve, een echt bezienswaardigheid vanuit de lucht.

lessine

Naast de huidige steengroeven liggen nog een paar kleinere steengroeven die volgelopen zijn met water met azuurblauwe kleur, een exotisch zicht. De volgelopen oude steengroeven zijn een paradijs voor de duikers. Een jaar geleden hoorde ik dat men een steengroeve zou overdekken en er een mega-skipiste in zou maken maar blijkbaar is dat plan een stille dood gestorven. Na Lessines vlogen we in westelijke richting naar Ronse over de Vlaamse Ardennen. Boven Ronse maakten we een rechterbocht richting noorden naar Gent. Na Gent vlogen we naar Astene en Deurle waar het mooie kasteel van Ooidonk is gelegen. Een pareltje!

ooidonk

 

Na de vlucht gaf de teller aan dat ik anderhalf uur mocht inteken in mijn logbook waardoor ik nu 245 vlieguren tel. Voor herhaling vatbaar!

21:37 Gepost door Steven | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! En veel succes!

Gepost door: Wanja Fagard | 01-09-08

Mooie beelden Toen ik jong was en nog in Knokke woonde kwam ik veel op URSEL SAMEN MET Jef HENNEBERT Tot slot mooie beelden van de steengroeve en bravo met je 250 uur
Toon

Gepost door: Toon | 19-03-09

De commentaren zijn gesloten.