08-09-08

LEUK WEEKEND

Zaterdagvoormiddag begon promotie 09, in het leslokaal van Vliegclub Ursel met de theoriecursus 'privaat piloot'. Aangezien de titularis voor het vak 'vluchtbeginselen' niet aanwezig kon zijn werd ik gevraagd om als vervanger aan te treden. Met alle plezier! Ik gaf de grondbeginselen mee van de aerodynamica terwijl de klas vol aandacht zat te luisteren.

Zondagnamiddag was het een echte herfstdag waarbij buien en windstoten elkaar vervoegden. Het kriebelde om nog eens te vliegen maar het weer liet het niet toe om op een veilige manier het luchtruim te kiezen. In de vooravond werd de atmosfeer kalmer, het vliegveld was nog steeds open en ik had de keuze uit 6 vliegtuigen. Aangezien de OO-VMC, Piper Warrior III, vooraan in de loods stond, sleepten we hem buiten om een lokale vlucht van een uur te maken inclusief 5 touch & go's.

OOVMC

14:17 Gepost door Steven | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Drukke tijden gaven me te weinig tijd om nog eens op blogbezoek te gaan. Spijtig genoeg... Nu ben ik terug en heb al heel wat kunnen bijlezen. Tot de volgende!

Gepost door: Carl | 10-09-08

Hoi Steven,

Vanuit Nederland lees/las ik met veel plezier jou blog. Ik was eigenlijk benieuwd hoe het er nu voor je voorstaat. Je hebt je opleiding en de MCC afgerond en was nieuwsgierig of je alle contacten had met diverse airliners.

De vraag is voor mij verder ook van belang omdat ik thans mijn gehele vliegopleiding ook modulair doe. Mijn vlieguren maak ik bij de KLM Aeroclub en doe mijn ATPL groundstudy bij Oxford Aviation. En zit nu bijna op een punt dat ik moet kiezen of mijn weg via het Waypoint Programme of via Singles & Twins vervolgen. De eerste heeft een goede naam in Europa, maar is alles bij elkaar wel meer dan 10.000 euri duurder dan S&T. En mijn vraag is dan ook of deze extra investering zich zal terugbetalen.

Ik hoor het wel van je.

Groeten,
Marcel Vermeulen

Gepost door: Marcel | 25-09-08

De commentaren zijn gesloten.