29-09-08

ALWEER EEN LEUK WEEKEND

Vorig weekend, gaf ik opnieuw les aan de nieuwe leerlingen van Vliegclub Ursel. Ik gaf de 3e les over de besturing van een vliegtuig gevolgd door de rechtlijnige horizontale vlucht, de stijgvlucht, de daalvlucht en de bochten.


rollen


Na 3 uur lesgeven volgde een luchtdoop met een koppel die op reis was aan onze kust en een vluchtje langs de Belgische kust wou. Ondertussen is de route Ursel - Knokke - Oostende - Brugge - Ursel mijn meest gevlogen route. Na een bocht boven Oostende mocht ik niet direct koers zetten naar Brugge omdat een Boeing 737 van Jetairfly vertrok richting zuiden van Europa. De verkeersleider vroeg me om initieel via Blankenberge te vliegen. Pas nadat de piloten van Jetairfly zich meldden op Ostend Approach mocht ik richting Brugge vliegen.

blankenberge

Na een vluchttijd van een uur was ik terug in Ursel. Ik had er afgesproken met een leerling om eens een uurtje te gaan vliegen. Hij had niet echt een voorstel waarheen. Ik stelde hem voor om de les van die morgen om te zetten in de praktijk. Zo toonde ik de primaire en neveneffecten van de besturing van een vliegtuig, de beste klimhoek en beste stijgmaat en beste glijsnelheid, invloed van de flaps, ... Hij vond het heel erg leerrijk om de theorie omgezet te zien op een hoogte van 2000ft en ik vond het eveneens heel leerrijk. Na 3 uur lesgeven en 2 uur vliegen was ik een tevreden man, een dag vol vliegen!

09:51 Gepost door Steven | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.